Poljoprivredne mašine

HUĐIK Gruber – savršen uređaj za svaki zadatak

HUĐIK Gruber je namenjen za redukovanu obradu zemljišta bez prevrtanja čime se u jednom prohodu zamenjuju dve klasične operacije – oranje i tanjiranje. Osim značajnih ekonomskih ušteda obezbeđuje savršene uslove za nicanje i zdrav razvoj useva

HUĐIK 3-redni gruber sa krilcima za motičice u svakom pogledu ispunjava zahteve konvencionalne obrade zemljišta. Optimalna konstrukcija obezbedjuje rad bez zagušenja, veoma dobro mrvljenje zemlje i savršeno mešanje žetvenih ostataka što povećava plodnost zemljišta, mogućnost zadržavanja vode i štiti zemljište od erozije.

Cilj prve plitke obrade strnjišta (dubina obrade 3 - 8 cm) je stvaranje optimalnih uslova klijanja ispalog semena i semena korova, kao i mešanje žetvenih ostataka sa zemljom, kako bi se brzo započelo razlaganje biljnih ostataka.

Precizno održavanje radne dubine HUĐIK Grubera pri tome obezbedjuje da ispalo seme ne dospeva u previše duboke slojeve zemljišta i da ravnomerno niče.

Srednje duboka obrada strnjišta ili dublje podrivanje služi da bi se dalje ubrzalo razlaganje biljnih ostataka. Potrebno je na većini lokacija nakon 2-3 nedelje dodatno, srednje duboko, intenzivno mešanje biljnih ostataka

Kod većih količina biljnih ostataka, kao i vlažnih uslova žetve i nestabilne strukture zemljišta potrebno je dublje razrivanje zemljišta (dubine 15 - 25 cm).

Radna tela

Radna tela su originalna, poznatog nemačkog proizvođača, proizvedena od izuzetno kvalitetnog čelika, kao i odgovarajućeg oblika za optimalni radni učinak, kvalitet obrade zemljišta i dug radni vek.

Ram

Ram je proizveden od najkvalitetnijeg nemačkog čelika, izuzetno jake konstrukcije.

Podešavanje radne dubine

HUĐIK Gruber je savršeno prilagođen rukovaocu. Podešavanje radne dubine se vrši pomoću hidraulike iz kabine traktora. Dubina rada se očitava na velikom pokazivaču. Korigovanje dubine je moguće vršiti i u toku rada, bez zaustavljanja. Hidraulični sistem za podešavanje dubine je opremljen nepovratnim blokirajućim ventilom tako da ne opterećuje hidraulični sistem traktora u toku rada. Maksimalna radna dubina iznosi 25 cm.

Podešavanje diskova

Podešavanje radne dubine diskova se vrši pomoću hidraulike iz kabine traktora. Dubina rada se očitava na velikom pokazivaču. Druga opcija podešavanja je ručno sa navojnim vretenom preko zupčastog mehanizma.

Zupčasti mehanizam zadržava paralelnost diskova u svim pozicijama.

Diskovi i glavčine

Diskovi su u obliku propelera, opciono se mogu naručiti i puni diskovi. Propeleri su proizvedeni od Bor Manganskog čelika, oblikovani u hladnom stanju i okaljeni što garantuje pouzdanost i dug radni vek. Osim uloge da ravnomerno rasporede zemljište nakon obrade radnim telima, svojim zvezdastim oblikom diskovi obezbeđuju i uspešno usitnjavanje grudvi. Glavčine diskova su vrhunskog kvaliteta, ležajevi poseduju kasetno zaptivanje tako da ne zahtevaju nikakvo održavanje a produžen je i radni vek ležajeva.

Valjak

Valjak je od čeličnih L profila 40x40 prečnika 550mm – Steel Press - po obimu je nazubljen za sprečavanje proklizavanja . Opremljen je sa čistačima.

Izmena čistača

Jednostavna izmena čistača, bez potrebe za sečenjem ili zavarivanjem novih čistača ili zamene celog nosača.

Površinska zaštita

Površinska zaštita je urađena savremenim postupkom plastifikacije, koristi se najkvalitetniji prahovi za plastifikaciju renomiranih nemačkih proizvođača.

Prednosti HUĐIK Grubera:

Veoma fino prodiranje u zemljište i odlično mrvljenje zbog malog razmaka izmedju radnih organa (cca. 30 cm) čime je obezbeđena savršena obrada po celoj površini u svakoj dubini rada.
Kompaktna konstrukcija minimalizuje potrebu za podiznom silom traktora.
Osiguranje od preopterećenja/kamenja sa vijkom na smicanje
Razmak između greda od 88 cm i visina rama od 80 cm obezbeđuju da nema zagušenja tokom rada.
Lako promenljiva krilca - isporučuje se sa serijskim od 340 mm sa mogućnošću naknadnog naručivanja u drugim dimenzijama. Mogućnost rada i bez krilaca u najtežim uslovima.
Valjak sa konusnim prstenovima Ø 550 mm pravilno pritiska i zatvara zemljište te omogućuje izvanredno sabijanje i savršeno ravnanje što pogoduje razlaganju biljnih ostataka i sprecava neželjeno isparavanje vlage.
Najbolji rezultat rada - savršeno mešanje, fino mrvljenje, ravnomerno ravnanje i na najtežim terenima.
PROIZVODI SE U ČETIRI VARIJANTE:
HUĐIK GRUBERNABU 2.15NABU 2.5NABU 3.0NABU 4.0
Širina u radu [m]2.152.53.04.0
Širina u transportu [m]2.152.53.0/
Visina u transportu [m]2.152.53.0/
Dužina [m]3.353.353.353.35
Težina sa SteelCut valjkom [kg]125513851555/
Dimenzije pneumatika valjka////
Broj radnih tela781013
Razmak radnih tela u redu [cm]909090/
Razmak radnih tela u redu [cm]29.529.529.5/
Visina rama [cm]85858585
Potrebna snaga traktora [KS]100-120150-170180-200240-260
Širina motičica radnog tela [cm]37373737
Svetlosna signalizacijaStandardStandardStandardStandard
Hidraulično podešavanje dubineOpcionoOpcionoOpcionoOpciono

Galerija